Aç Karnına Tahin Yemek Zayıflatır mı?

Ekim 5, 2021 Yazarı Anketor 0
aç karnına tahin yemek zayıflatır mı

Tahinin ham maddesi susamdır. Çeşitli işlemlerden geçirilip yağı çıkarılan susam, yoğun kıvamlı tahin haline gelir. Tahinin mucizelerinden faydalanmak için satın alırken doğal olmasına dikkat etmelisiniz. Tahinin kilo vermekten şişkinlik gidermeye, kemikleri güçlendirmekten anne sütünü artırmaya kadar birçok etkisi vardır. Aç karnına tahin yemek zayıflatır mı? Evet, tahin kilo vermenize yardımcı olur. Tahin kilo vermekten, kemik güçlendirmeye kadar bir çok konuda mucizevi etkiler göstermektedir. Sağlıklı bir şekilde kilo vermenize yardımcı olacak tahinin, bilinmeyen pek çok faydası vardır.

Aç Karnına Tahin Yemek Zayıflatır mı?

Tahin, içerdiği kalsiyum sayesinde kilo vermeye yardım eder. Çünkü kalsiyum, vücutta yağ yakımını hızlandıran minerallerden biridir. Ayrıca, bu özelliğiyle kemik erimesini önler. Tahin  basen, göbek veya kollarda biriken kötü yağları yakmak için doğal bir destektir. Bitkisel protein içeriğiyle kasları besler, yağ yakmayı hızlandırır. Sağlıklı zayıflamak için güvenilir bir kaynaktır. Faydalı yağlar ve protein içerir, böylece daha çabuk doymayı sağlar. Ayrıca, uzun süre tokluk hissi verir ve daha az kalori alıp zayıflamaya yardım eder.

Tahinin Faydaları

  • Demir eksikliğini giderir. Demir eksikliğine bağlı kabızlık, kilo verememek, yorgunluk gibi sorunlar yaşayanlar için tahin mükemmel bir çözümdür.
  • Göz sağlığını güçlendirir. A vitamini içeren tahin, göz sağlığını kuvvetlendirir. Özellikle görme bozukluğu veya göz hastalığı yaşayanlar için düzenli tahin tüketimi önerilmektedir.
  • Yorgunluğu giderir. Tahin, içerdiği B ve E vitaminleri sayesinde yorgunluğu giderir, zihin açıklığı verir. Yoğun iş veya sınav döneminde her sabah bir tatlı kaşığı tahin yemenizi öneririz.
  • Anne sütünü artırır. Emziren annelerin zayıflamasına ve sütünü artırmaya yardımcı olur. Hazmı kolay olduğu için şişkinlik, gerginlik yapmaz.
  • Spor yapanlar için gereklidir. Yürüme, koşu, fitness, pilates gibi spor yapanların kas onarımı ve yağ yakımı için proteine ihtiyacı vardır. Tahin, bitkisel protein içeriği en yüksek besinlerden biridir. 1 yemek kaşığı tahinde, 250 gram biftekteki kadar protein vardır.
  • Mide rahatsızlıklarını giderir. Faydalı yağlar ve mineraller içeren tahin, mide rahatsızlıklarını gidermek için etkilidir. Özellikle midede yanma veya şişkinlik gibi sorunlar yaşıyorsanız yemeklerden 10 dakika önce bir çay kaşığı tahin yiyip üzerine bir bardak su için.

Tahin Kaç Kaloridir?

1 tatlı kaşığı tahin 30 kaloridir. Kilo vermek için diyet yapan insanlar bile günde ortalama 1500-2000 kalori arasında alabilir. Bu değere göre, günde 2 kez 1 tatlı kaşığı tahin yediğinizde 60 kalori alırsınız. Hem vücudunuz mucizevi faydalardan yararlanır hem de diyetinize uygun beslenirsiniz.

Diyette Tahin Nasıl Yenir?

Toplumda tahin pekmez karışımı yapılır ama diyetteyseniz, şu yöntem kilo vermenize yardım edecektir:

Malzemeler: 1 su bardağı sıcak süt, 1 tatlı kaşığı tahin, 1 çay kaşığı toz tarçın.
Hazırlanışı: Sıcak süt, tarçın ve tahini iyice karıştırın. Akşam yemeğinden birkaç saat önce için. İstediğiniz kiloya inene kadar devam edin.

Ayrıca bakabilirsiniz: Tahinin Zayıflamaya Etkisi ve Faydaları

Bu makale de ilginizi çekebilir: Sabah Aç Karnına Tahin Yemek Mideye İyi Gelir mi?

Sizce aç karnına tahin yemek zayıflatır mı? Bu konudaki düşünce, deneyim ve önerilerinizi yorum kısmından paylaşabilirsiniz…

Son Düzenlenme: 30 Aralık 2023