Sabahları Aç Karnına İncir Yemek Zayıflatır mı?

Ekim 5, 2021 Yazarı Anketor 0
sabahları aç karnına incir yemek zayıflatır mı

Sabahları aç karnına incir yemek zayıflatır mı? Kuru incir zayıflatır mı? Yaş incir kilo verdirir mi? Taze incir yemek zayıflatır mı? Ve benzeri gibi birçok soru, fazla kilolardan kurtulmak isteyen kişiler tarafından sıkça sorulmaktadır.

Sabahları Aç Karnına İncir Yemek Zayıflatır mı?

İncir lezzetli ve faydalı bir meyve olmasının yanı sıra kilo vermek isteyenlere de yardım eder. İncir en zengin lif içeren besinler arasında yer alır. Üç dört adet taze incirde yaklaşık 5 gram lif bulunur. Lif içeriği yüksek diyet programları ise kilo vermeye yardımcı olur. Çünkü lifli gıdalar bağırsakları çalıştırır ve böylece kabızlığı önleyerek kiloların yağ olarak depolanmasını engeller. Ayrıca lifli yiyecekler kişiyi uzun süre tok tutarlar ve gereksiz kalori alımına engel olurlar.

İncir Kalorisi

Yarım su bardağına denk gelen 100 gram taze incir 74 kalori ve 1 gramdan daha az yağ içerir. Bu yüzden incir, zayıflamaya yardımcı ideal besinler arasında yer alır. Tatlı ihtiyacınızı baklava, yaş pasta gibi yüksek kalorili yiyecekler yerine incir tüketerek karşılarsanız fazla kaloriden kurtulmuş olursunuz.

Günlük kalori ihtiyacı kadınlarda 1800 ila 2000, erkeklerde ise 2000 ila 2400 arasındadır. Kalori alımınızı günlük ihtiyacın üzerine çıkarmanız durumunda kilo almaya başlarsınız. 100 gram kuru incir 249 kalori ile yüksek kalorili besinler arasındadır. Günlük kalori ihtiyacınızı aşmadan, ara öğünlerde günde bir veya iki tane kuru incir tüketmek kilo vermenize yardımcı olacaktır.

İncirin Faydaları

İncir, sindirim sistemi için faydalı olan fisin adında yararlı enzimler içerir. Bu enzimler, proteini ve aminoasitleri metabolize ederler. Yani düzenli olarak incir yemek sindirim sistemini sağlıklı tutar, tüketilen besinlerin yağ olarak depo edilmesini engeller. Fisin ayrıca incire doğal bir müshil özelliği kazandırır ve böylece kabızlığa da iyi gelir.

İncir proteinler, selüloz, pektin maddeler, organik asitler, vitamin A C B1 B3, sodyum, potasyum, kalsiyum, demir, magnezyum ve fosfor içerir. Tüm bu vitamin içeriği ile diyet yaparken sizi vitamin eksikliğinden de korur. Ayrıca incir;

  • Alzheimer riskini azaltır.
  • Hafızayı güçlendirir.
  • Kalp yağlanmasını önler.
  • Kalp damar sağlığının korunmasında etkilidir.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Astım ve bronşit hastalığına iyi gelir.
  • Çok iyi bir antioksidan kaynağıdır.
  • Kanser türlerinin yayılmasını önler.
  • Kemik ve iskelet sistemini güçlendirir, kemik erimelerinin önüne geçer.

Ayrıca bakabilirsiniz: Kilo Verdiren İncir Diyeti

Bu makale de ilginizi çekebilir: Aç Karnına Tahin Yemek Zayıflatır mı?

Sizce sabahları aç karnına incir yemek zayıflatır mı? Bu konuya dair düşünce, deneyim ve önerilerinizi yorum kısmından paylaşabilirsiniz…