Aç Karnına İncir Yemek İshal Yapar mı?

Ekim 6, 2021 Yazarı Anketor 0
aç karnına incir yemek ishal yapar mı

Aç karnına incir yemek ishal yapar mı sorusu, hem incir tüketip ishal olanlar hem de kabızlığa çözüm arayan kişilerce sorulan bir sorudur.

Aç Karnına İncir Yemek İshal Yapar mı?

İncir, sindirim sisteminin normal bir şekilde çalışmasını sağlar. Böylece hem ishale hem de kabızlığa iyi gelir. Aç karnına incir yemek ishal yapmaz; ancak, kabızlık problemi yaşayan bir kişi ya da nadir olarak tuvalete çıkan bir kişi, incir tüketiminden sonra bağırsaklardaki çalışmayı bu şekilde algılayabilir.

İncir İshal mi Yapar Kabız mı?

Dünyanın bazı bölgelerinde egzotik bir meyve olarak görülen incir, bol miktarda lif içerir. Bu yüksek lif konsantrasyonu, sağlıklı, düzenli bağırsak işlevini desteklemeye yardımcı olur ve kabızlığı önler. Lif, aynı zamanda ishal ve düzensiz bağırsak hareketlerini de ortadan kaldırır.

İncirin Faydaları

İncir lif, magnezyum, manganez, sodyum, B6 vitamini ve K, potasyum ve kalsiyum açısından zengindir. Kemik yoğunluğu ve düşük tansiyonu desteklerler. İncir ayrıca vitamin A, vitamin B1, vitamin B2 ve demir, fosfor, klor gibi çeşitli diğer mineralleri de içerir.

  • Çalışmalar, incirin kemiklerin güçlendirilmesinde ve osteoporoz riskinin azaltılmasında en önemli bileşenlerden biri olan kalsiyum açısından zengin olduğunu söylüyor. Ayrıca, kemik oluşumunu teşvik eden ve kemiklerde herhangi bir hasar veya bozulma varsa yeniden büyümeyi teşvik eden fosfor bakımından da zengindirler.
  • İncirdeki liflerin varlığı, bağırsakların hareketini artırdığından, serbest radikallerin ve diğer kansere neden olan maddelerin özellikle kolondan uzaklaştırılmasına yardımcı olur.
  • İncirdeki lif içeriğinin meme kanserine karşı koruduğu bilinmektedir. Vücudun sistemleri birbiriyle bağlantılıdır. Menopozdan sonra, kadınlarda hormon dengesi sıklıkla dalgalanma gösterebilir. Bu hormonlar bağışıklık sistemini etkiler ve bu da antioksidanların serbest radikallerle savaşma kabiliyetini etkiler. Serbest radikaller kanserin arkasındaki başlıca faktörlerdir. Bu nedenle incirler vücuda lif sağlayarak ekstra bir savunma hattı oluştururlar. İncirlerin yağ asitleri ve fenoller gibi büyük bir biyoaktif bileşik kaynağı olduğu belirtilmektedir. Bu bileşikler cilt kanseri riskini azaltmaya yardımcı olur.
  • İncir, potasyum bakımından zengindir. Bu da yemeklerden sonra vücut tarafından emilen şeker miktarının düzenlenmesine yardımcı olur. Böylece incir, ani şeker düşmelerini engeller ve diyabetin fonksiyonel kontrolünü sağlamaya yardımcı olur.
  • İncir, düşük kolesterol seviyeleri için yardımcı olur.
  • Ayrıca incir, cinsel işlev bozuklukları ve zührevi hastalıklar için faydalıdır.

İncirin Zararları Var mı?

İncir tüketiminin bilinen bir zararı yoktur. Ancak, özellikle diyabet sorunu olanların ve bu yüzden insülin kullanan hastaların mutlaka doktorlarına danışarak incir tüketmelerinde fayda vardır.

Ayrıca bakabilirsiniz: İshal Neden Olur, Nasıl Önlenir?

Bu makale de ilginizi çekebilir: Sabahları Aç Karnına İncir Yemek Zayıflatır mı?

Sizce aç karnına incir yemek ishal yapar mı? Bu konuya dair düşüncelerinizi ve deneyimlerinizi yorum kısmından paylaşabilirsiniz…

Son Düzenlenme: 25 Aralık 2023