Sirke Diş Ağrısına İyi Gelir mi?

Ekim 8, 2021 Yazarı Anketor 1
sirke diş ağrısına iyi gelir mi

Sirke diş ağrısına iyi gelir mi? Sirke diş ağrısını geçirir mi? Elma sirkesi diş ağrısına iyi gelir mi? Sirke karbonat diş ağrısına iyi gelir mi? Hangi sirke diş ağrısına iyi gelir? Ağrıyan dişe sirke nasıl yapılır? Diş ağrısını en çabuk ne keser? Şiddetli diş ağrısına ne iyi gelir? Ve benzeri gibi birçok soru, diş ağrısı ile başa çıkmaya çalışan kişiler tarafından sıkça sorulmaktadır.

Sirke Diş Ağrısına İyi Gelir mi?

Yoğun asitli içeriği sayesinde sirke, iltihap ile mücadele ederek diş ağrısına iyi gelir.

  • Sirke; yemeklerde, salatalarda tatlandırıcı olarak veya salamura gibi koruyucu olarak kullanılır. Su, asetik asit ve doğal aromalar içeren keskin kokulu ekşi meyve suyudur.
  • Bu meyve suyu çoğu zaman üzüm, elma veya benzeri gibi yoğun asitli meyvelerden elde edilir.
  • Sirke; şarabın, düşük alkollü içkilerin veya şekerli ve nişastalı çözeltilerin mayalanması ile meydana gelen, asetik asit içeren sulu çözeltidir.

Sirke Nasıl Diş Ağrısını Geçirir?

Sirke ve tuzun enfeksiyonları yok etme özelliği vardır. Bu sebeple de iltihaba bağlı diş ağrılarına karşı etki gösterir. Bir bardak sirkenin içerisine tuz katarak gerekli karışımı hazırlayabilirsiniz. Şiddetli diş ağrısı çeken kişilerin bu karışım ile gargara yapması ağrıyı dindirecektir. Bir temizlik ürünü olarak da kullanabileceğiniz bu karışım, dişlerinizi enfeksiyonlara karşı korumanıza yardımcı olacaktır.

Elma Sirkesi Diş Ağrısına İyi Gelir mi?

Elma sirkesi dezenfektan gibi davranarak diş ve ağız içi bakımında çok etkili sonuçlar verir. 1 bardak su içine 1 tatlı kaşığı elma sirkesi ilave ettikten sonra bu karışım ile gargara yaparak ağız içinde bulunan bakterilerden kolaylıkla kurtulabilirsiniz. Sirke antiseptik özelliği sayesinde özellikle iltihaplı diş ağrısı için çok etkilidir. Elma sirkeli su ile gargara yapmak ya da bir parça pamuk üzerine damlatılan elma sirkesi ile kompres uygulaması diş ağrınızı önemli derecede hafifletecektir.

Sirke Karbonat Diş Ağrısına İyi Gelir mi?

Tıpkı tuzlu ve sirkeli su gibi bunlarla birlikte karbonat da iltihaplı bölgenin ağrısını dindirme konusunda çok etkili yöntemlerden biridir.

Diş Ağrısı Kesin Çözüm

Evde diş ağısı için etkili bir yöntem arıyorsanız tuz, sirke ve karbonatla hazırlayacağınız bu karışım ile gargara yaptıktan sonra ağrılarınızın kesileceğini ümit ediyoruz.

MALZEMELER

1 Çay Kaşığı Tuz, 1 Çay Kaşığı Karbonat, 1 Çay Bardağı Üzüm Sirkesi.

HAZIRLANIŞI

Malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra küçük bir cezveye koyun ve ılıyana kadar (kaynayana kadar değil!) kısık ateşte karıştırarak ısıtın. Daha sonra bu karışım ile 5 dakika boyunca gargara yapın. Bunu iki kere yaptıktan sonra dişinizin ve başınızın ağrısı dinecektir.

Ayrıca bakabilirsiniz: Sirkenin Faydaları Nelerdir?

Bu makaleye de göz atabilirsiniz: Sarımsak Diş Ağrısına İyi Gelir mi?

Sizce sirke diş ağrısını geçirir mi? Siz de bu konu hakkındaki düşünce, deneyim ve önerilerinizi yorum kısmından paylaşabilirsiniz…