Coraspin Diş Ağrısına İyi Gelir mi?

Ekim 13, 2021 Yazarı Anketor 0
coraspin diş ağrısına iyi gelir mi

Coraspin diş ağrısına iyi gelir mi? Cor aspirin diş ağrısına iyi gelir mi? Diş ağrısı için aspirin kullanılır mı? Aspirin diş iltihaba iyi gelir mi? Diş ağrısını ne uyuşturur? Coraspin neye yarar? Ve benzeri gibi birçok soru, diş ağrısıyla mücadele eden kişiler tarafından sıkça sorulmaktadır.

Coraspin Diş Ağrısına İyi Gelir mi?

Aspirin ve coraspin ağrı kesici özellikleri sayesinde diş ağrısına iyi gelebilmektedirler.

Coraspin Nedir?

Coraspin ile aspirin aynı mı? Cor aspirin ya da coraspin; etkin maddesi asetilsalisilik asit olan, ağrı kesiciler grubundan aspirin muadili bir ilaçtır.

Diş Ağrısı İçin Aspirin Kullanılır mı?

Aspirinin ağrı kesici ve ateş düşürücü özellikleri vardır. İlacın bu etkileri, ancak yutulduğu zaman gözlemlenebilmektedir. Bu sebeple de ağrıyan diş üzerine kesinlikle aspirin ya da herhangi bir ağrı kesici uygulanmamalıdır. Kimyasal yapıları nedeni ile bu ve benzeri gibi ilaçların diş etine veya diş çevresindeki yumuşak dokulara uygulanması, ağız mukozasında tahrişlere neden olabilmektedir. Bu da diş ağrısının yanı sıra başka bir ağrının daha oluşmasına neden olacaktır.

Aspirin Diş İltihaba İyi Gelir mi?

Dişte biriken iltihap daha sonrasında diş apsesine dönüşmektedir. Diş apsesi, iltihaplı yapısı nedeniyle ateşe ve ağrılara neden olur. Aspirin iltihap giderici özelliği ile ateş düşürücü ve ağrı kesici etki gösterir. Böylece de diş apsesine ve buna bağlı gelişen diş ağrılarına iyi gelmektedir.

Yapılan çalışmalar ve araştırma bulguları aspirinin; diş kök hücrelerinin işlevini artırabileceğini ve hasarlı dişin kendini tedavi etmesine yardımcı olabileceğini göstermektedir. Kaynağı, sağlam kökleriyle ve heybeti ile bilinen söğüt ağacı olan aspirin; diş kökü hücrelerini onarmasıyla ileride dolgulara olan ihtiyacı ortadan kaldırabilecek potansiyele sahiptir.

Diş Ağrısını Ne Uyuşturur?

Eğer dişiniz ağrıyorsa; ağrısını dindirmek için bazı doğal yöntemleri uygulayabilirsiniz.

  • Dişleri fırçalamak çürüğe sıkışmış olan ve ağrı yapan besinleri uzaklaştırmanıza yardımcı olur. Dişlerinizi diş ipi ile temizlemeniz ve fırçalamanız ağrının azalmasını sağlayacaktır.
  • Sirkeli su ve tuzlu su gargarası diş ağrılarını uyuşturabilmektedir. Bu yöntemlerin diş eti ve açık diş çürükleri üzerinde dezenfektan etkisi vardır. Böylece dişleriniz bakterilerden temizlenir ve şişlikleri azalır.
  • Diş hekiminizin önerisiyle ve kullanım şartlarına uygun olarak alacağınız ağrı kesici, belirli bir süre için ağrınızı geçirecektir.
  • Dişe kesinlikle aspirin, kolonya, alkol konulmamalıdır. Bunların yerine karanfil yağı tercih edilmelidir. Karanfil yağı veya kuru karanfil, enfeksiyonları tedavi etmek için kullanılmaktadır. Diş ağrısına iyi gelen karanfil yağı anestezik ve antiseptik özelliklere sahiptir. Eugenol denilen güçlü bir madde içerir. Bakterileri öldürmeye yarayan bu madde diş macunlarında da mevcuttur. Kuru karanfili ağrıyan bölgeye koyup bekletirseniz o bölgeyi uyuşturarak ağrı hissini azaltabilirsiniz. Ayrıca antibakteriyel özelliği ile çürük dişin çevresindeki zararlı bakterilere de etki edecektir.
  • Ağrıyan diş bölgesine soğuk kompres uygulamanız ya da soğuk su ile ağzınızı çalkalamanız, geçici olarak ağrınızı hafifletir.
  • Geceleri dişiniz ağrıyorsa, yatar durumda olmak ağrınızı daha da artıracağı için yastığınızı yükseltebilirsiniz.

Ayrıca bakabilirsiniz: Coraspin Nedir, Ne İçin Kullanılır?

Bu makaleyi de okuyabilirsiniz: Aspirin Diş Ağrısını Keser mi?

Sizce coraspin diş ağrısına iyi gelir mi? Bu konuya dair düşünce, deneyim ve önerilerinizi yorum kısmından paylaşabilirsiniz…