Bebeklerde Soğuk Algınlığına Ne İyi Gelir?

Mart 4, 2022 Yazarı Pollster 0
bebeklerde soğuk algınlığına ne iyi gelir

Bebeklerde soğuk algınlığına evde ne iyi gelir? Bebeklerde soğuk algınlığına iyi gelen bitkiler nelerdir? Çocuklarda öksürük nasıl giderilir? Bebeklerde öksürüğe ne iyi gelir? Bebeklerde öksürüğe doğal tedavi nedir? Çocuklarda öksürüğü hemen ne keser? Çocuklarda soğuk algınlığına ne iyi gelir? Ve benzeri gibi birçok soru, bu durumla karşılaşan ebeveynler tarafından sıkça sorulmaktadır.

Bebeklerde Soğuk Algınlığına Evde Ne İyi Gelir?

» Portakal

İçerdiği C vitamini, soğuk algınlığına neden olan mikroplarla savaşan beyaz kan hücrelerinin üretimini arttırır. Ayrıca öksürük, boğaz ağrısı ve burun akıntısı gibi şikayetleri hafifletir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. İki yaş ve üzerindeki çocuklara günde 1-2 bardak portakal suyu verebilirsiniz. Küçük bebekler içinse portakal suyunu eşit miktardaki ılık suyla seyreltebilirsiniz. Daha büyük olan çocuklar için de portakalın direkt olarak yenilerek tüketilmesi tavsiye edilmektedir.

» Limon

Limon C vitamini bakımından zengindir. Bağışıklık sistemini güçlendir, soğuk algınlığı ve griple mücadelede vücuda yardımcı olur. Ayrıca boğaz ağrısı, burun akıntısı ve öksürük gibi şikayetleri de hafifletir.

Bir kaba 4 tane limon ve 1 yemek kaşığı kadar zencefil dilimi suyu ve kabuğu koyun. Malzemeleri kaplayacak kadar kaynar su ekleyin. Kabın ağzını kapatın ve 10 dakika boyunca malzemelerin demlenmesini bekleyin. Daha sonra sıvıyı süzün. Bu limonatayı eşit miktardaki ılık su ile seyrelterek ve tadını güzelleştirmek için bal ile karıştırarak günde birkaç defa çocuğa içirebilirsiniz.

» Bal

Bal, soğuk algınlığı veya öksürükten muzdarip olan 1 yaş ve üzeri çocuklar için güvenli bir besindir. Öksürüğü hafifletmeye, boğaz ağrısını yatıştırmaya ve enfeksiyona neden olan bakterileri öldürmeye yardımcı olur. İki tatlı kaşığı kadar balı ve bir tatlı kaşığı limon suyunu karıştırın. Şikayetlerin giderilmesi için bu karışımı birkaç saatte bir çocuğa verin. Ayrıca çocuğa günde birkaç defa bir kaşık kadar karabuğday balı da verebilirsiniz. Ballı bir bardak ılık süt, kuru öksürüğe iyi gelir ve öksürükten kaynaklanan göğüs ağrısını da azaltabilir. Ancak, 1 yaşından küçük olan bebeğe katiyen bal verilmemelidir.

» Zencefil

Soğuk algınlığı ve öksürüğe iyi gelir. Hafif ateş olması durumunda terlemeyi tetikleyerek ısıyı dışarı atar ve böylece de vücut sıcaklığını düşürmeye yardımcı olur. Bağışıklık sistemini güçlendirir ve hızlı iyileşmeye yardımcı olur.

Bir tencereye yarım fincan ince dilimlenmiş zencefil, 2 çubuk tarçın ve 6 bardak su ekleyin. 20 dakika kısık ateşte pişirin ve ardından sıvıyı süzün. Bu çaya bal veya şeker ekleyin ve çocuğa günde birkaç defa içirin. 1 yaşından küçük bebekler için bu karışımı ılık suyla seyreltebilirsiniz. Ayrıca, daha büyük çocuklara zencefil dilimleri ya da zencefilli şekerlemeler verebilirsiniz.

» Karambol Tohumu

Karambol tohumu; bebeklerde soğuk algınlığına, burun tıkanıklığına, öksürüğe, ateşe ve boğaz ağrısına iyi gelir. Ayrıca mukusu gevşeterek vücuttan atılmasını kolaylaştırır.

1 çay kaşığı kadar karambol tohumunu 1 bardak suda 5 dakika boyunca kaynatın ve ardından karışımı süzün, çocuğa günde birkaç defa içirin.

Bir diğer yöntem olaraksa, bir kapta 2 diş sarımsak ve 1 yemek kaşığı karambol tohumunu kavurun. Malzemeleri temiz bir beze koyun ve bir lastikle bağlayın. Bebeğin uyurken kolay nefes almasına yardımcı olması için bebeğin yatağına koyun.

» Sıcak Tavuk Çorbası

Soğuk algınlığı veya öksürükten şikayetçi olan 1 yaşından büyük çocuklar için çok iyi bir seçenektir. Tavuk çorbası hafiftir ve besleyicidir. Burun boşluğundaki koruyucu kirpiklerin işlevini geliştirir. Ayrıca tıkanıklığı gidermeye yardımcı olur ve iyileşme sürecini hızlandırır. Havuç ve ıspanak gibi sebzelerle çocuklara ev yapımı tavuk çorbası verebilirsiniz. Bebeklere günde 2-3 defa tavuk çorbası verebilirsiniz.


Ayrıca bakabilirsiniz: Çocuklarda Kış Hastalıkları

Bu makaleyi de okuyabilirsiniz: Bebeklerde Soğuk Algınlığı Evde Tedavi

Bebeklerde soğuk algınlığına başka ne iyi gelir? Siz de bu konuya dair düşünce, deneyim ve önerilerinizi yorum kısmından paylaşabilirsiniz…