Pekmez Boğaza İyi Gelir mi?

Nisan 8, 2022 Yazarı Pollster 0
pekmez boğaza iyi gelir mi

Pekmez boğaza iyi gelir mi? Boğaz ağrısına pekmez iyi gelir mi? Pekmez boğaz yanmasına iyi gelir mi? Dut pekmezi boğaz ağrısına iyi gelir mi? Hangi pekmez boğaza iyi gelir? Keçiboynuzu pekmezi boğaza iyi gelir mi? Pekmez boğaz tahrişine iyi gelir mi? Pekmez süt boğaz ağrısına iyi gelir mi? Üzüm pekmezi boğaza iyi gelir mi? Pekmez boğaz ağrısına iyi gelir mi? Tahin pekmez boğaza iyi gelir mi? Ve benzeri gibi birçok soru, boğaz ağrısı yaşayan kişiler tarafından sıkça sorulmaktadır.

Pekmez Boğaza İyi Gelir mi?

Üst solunum yolu hastalıklarında boğazlarda artan enfeksiyon, yutkunma ve nefes alma gibi fonksiyonların doğru şekilde işlemesini engeller. Bu durum kişinin hastalığının şiddetini daha da artırır. Uzmanlar bu gibi rahatsızlıklar esnasında pekmezin karabiber ile kaynatılıp tüketilmesini tavsiye etmektedirler. Aynı zamanda bu karışım, boğazı bakterilerden arındırarak sinüs yolların açılmasını da destekler. Pekmez, boğazın yumuşamasını sağlamanın yanı sıra mikropların da sayısını azaltarak enfeksiyonla mücadele eder ve böylece de boğaz iltihabına, boğaz ağrısına ve boğaz kaşıntısına iyi gelir.

Boğaz Ağrısına Hangi Pekmez İyi Gelir?

Dut pekmezi, kış aylarında vücudun direncini artırarak kişiyi soğuğa karşı korur. Dut pekmezini direkt olarak tüketerek ya da suyla seyrelttikten sonra gargara olarak kullanarak, ağız ve boğaz enfeksiyonlarının oluşumunu engelleyebilirsiniz. Şeker hastalarının boğaz ağrısına karşı pekmezi gargara olarak kullanması daha doğru olacaktır.

Üzüm ve keçiboynuzu pekmezleri de bağışıklık sistemini güçlendirirler, yüksek vitamin ve mineral seviyeleriyle boğaz enfeksiyonlarına ve ağrılarına karşı mücadele ederler.

Boğaz Ağrısı İçin Pekmez Karışımı Nasıl Yapılır?

Boğaz ağrılarıyla mücadele etmek için pekmezi sütle veya tereyağıyla birlikte tüketebilirsiniz. Tereyağı ve pekmez karışımı tüketildiğinde, pekmez boğazı kaplarken tereyağı da boğazda ekstradan bir yumuşama sağlar. Pekmez ve limon karışımı da, bir türlü bitmek bilmeyen inatçı öksürüklere karşı etkilidir, boğazda oluşan ağrı ve kaşıntılara iyi gelir.

Boğaz ağrısı veya kuru öksürük için tereyağı, pekmez ve zencefil karışımı hazırlayabilirsiniz.

MALZEMELER

1 Yemek Kaşığı Tereyağı, 3 Yemek Kaşığı Keçiboynuzu Pekmezi, 1 Çay Kaşığı Zencefil.

HAZIRLANIŞI

Uygun bir tavada tereyağını eritin. Üzerine keçiboynuzu pekmezi veya farklı bir pekmez ekleyerek kısık ateşte sürekli karıştırın. Karışım birkaç dakika sonra kıvama gelecektir. Kıvamı koyulaşınca ocaktan alın, içerisine zencefil ekleyin ve karıştırın. Daha sonra karışımı küçük bir tabağa alarak ılımaya bırakın ve iyice soğumadan tüketin.

Ayrıca bakabilirsiniz: Boğaz Ağrısına İyi Gelen Doğal Yöntemler

Bu makaleye de göz atabilirsiniz: Pekmez Gastrite İyi Gelir mi?

Pekmez boğaza iyi gelir mi? Siz de bu konuya dair düşünce, deneyim ve önerilerinizi yorum kısmından paylaşabilirsiniz…