Pekmez Gribe İyi Gelir mi?

Nisan 25, 2022 Yazarı Pollster 0
pekmez gribe iyi gelir mi

Pekmez gribe iyi gelir mi? Gripken pekmez içilir mi? Hastayken pekmez içilir mi? Pekmez ve limon gribe iyi gelir mi? Pekmezin gribe faydası var mı? Pekmez ciğerleri temizler mi? Öksürüğe pekmez iyi gelir mi? Nezle grip için ne iyi gelir? Soğuk algınlığına pekmez iyi gelir mi? Pekmez nezleye iyi gelir mi? Pekmez koronaya iyi gelir mi? Üzüm pekmezi gribe iyi gelir mi? Ve benzeri gibi birçok soru nezle, grip ya da korona olan kişiler tarafından sıkça sorulmaktadır.

Pekmez Gribe İyi Gelir mi?

Pekmez, hayati fonksiyonların devamlılığı için gerekli olan birçok vitamin ve mineral ihtiva eder. Soğuk kış günlerinde enerji verici özelliği sayesinde hastalıklara karşı vücudun direncini artırır. İltihap giderici özelliğiyle vücutta gelişen enfeksiyonlarla mücadeleye yardımcı olur. Bu sayede pekmez soğuk algınlığına, gribe ve koronaya iyi gelir.

Tahin Pekmez Gribe İyi Gelir mi?

Tahin pekmez karışımı, besleyici bir kombinasyondur ve vücuda enerji sağlar. Bu yönü ile tahin pekmez gribe iyi gelir diyebiliriz ancak bunu doğrudan bir tedavi olarak düşünmemeliyiz. Grip gibi hastalıklara genellikle virüsler neden olduğu için, tedavi genellikle semptomları hafifletmek ve vücudun enfeksiyonla savaşmasına yardımcı olacak destekleyici önlemleri almaktır.

Tahin ve pekmez; protein, vitaminler ve mineraller gibi besin maddeleri bakımından zengin bir karışım oluşturur. Bu sayede bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücuda enerji sağlar. Grip belirtileriyle başa çıkmak için en iyi strateji; dinlenme, bol sıvı tüketimi ve gerekirse uygun ilaç kullanımını içeren genel bir sağaltım planıdır.

Nezle ve Gribe Ne İyi Gelir?

  • Karanfil
  • Soğan, sarımsak
  • Bal, tarçın, nane-limon
  • Tavuk çorbası, paça çorbası
  • Portakal, greyfurt, mandalina
  • Ihlamur, adaçayı, kekik çayı, okaliptüs çayı
  • Limonlu çay, zencefil, zerdeçal, ekinezya, kuşburnu

Nezle, grip ve korona, virüslerin neden olduğu hastalıklardır ve bu sebeple de tedavilerinde antibiyotik kullanılmamalıdır. Çünkü antibiyotikler bakterilere karşı etkilidir, virüslere karşı değil! Gereksiz antibiyotik kullanımı, bakterilerin antibiyotikleri tanımalarına ve direnç geliştirmelerine neden olur. Bu da hastalıkların tedavisi için gerektiğinde kullanılacak olan antibiyotikleri yetersiz ya da etkisiz kılar.

Nezle, Grip, Covid Belirtileri ve Farkları Nelerdir?

Soğuk algınlığı (nezle), grip ve covid-19, belirtileri birbirine çok benzeyen ve bu sebeple de sık sık birbiriyle karıştırılan üç farklı hastalıktır.

Nezle, hepimizin çok sık geçirdiği, virüslerin neden olduğu bir enfeksiyondur. Hapşırma, burun akıntısı ve yutkunurken boğazda acıma ile başlar. Yüksek ateş görülmez. Genellikle biraz yorgunluk, halsizlik, boğaz ağrısı olur ve birkaç gün içerisinde ya da en fazla bir haftada geçer. Bu yüzden herhangi bir ilaç almanıza bile gerek kalmaz.

Grip, inflüenza virüslerinin neden olduğu mevsimsel bir hastalıktır. Nezleye göre daha ağır seyreder. Yüksek ateş, burun tıkanıklığı, baş ağrısı, boğaz ağrısı ve kuru öksürük olur. Belirgin bir şekilde kas ağrıları, eklem ve kemik ağrıları görülür. Hastalık genellikle akciğere kadar inmez ancak yine de solunum sıkıntılarına neden olabilir. Grip her ne kadar üst solunum yollarının bir hastalığı olsa da akciğere kadar ilerleyerek zatürreye neden olabilmektedir.

Covid-Korona enfeksiyonu da aynen nezle ve griptekine benzer belirtiler ile başlar. Aynı gripte olduğu gibi yüksek ateş, boğaz ağrısı ve kuru öksürük görülmektedir. Korona enfeksiyonlarının nezle ve gripten farkı, çok hızlı bir şekilde akciğere inebilmesidir. Akciğere ilerleyen enfeksiyon balgam oluşumuna ve zatürreye yol açarak solunum sıkıntılarına neden olabilmektedir.

Ayrıca bakabilirsiniz: Gribe İyi Gelen Evde 9 Doğal Çözüm

Bu makaleye de göz atabilirsiniz: Pekmez Boğaza İyi Gelir mi?

Pekmez gribe iyi gelir mi? Siz de bu konu hakkındaki düşünce, deneyim ve önerilerinizi yorum kısmından paylaşabilirsiniz…