Buscopan İshale İyi Gelir mi?

Eylül 30, 2022 Yazarı Pollster 0
buscopan ishale iyi gelir mi

Buscopan ishale iyi gelir mi? Buscopan ishalde kullanılır mı? İshali ne keser? Buscopan ishali keser mi? Buscopan Plus ishale iyi gelir mi? İshalde Buscopan kullanılır mı? Buscopan ishal için iyi midir? Ve benzeri gibi birçok soru, ishale çare arayan kişiler tarafından sıkça sorulmaktadır.

Buscopan İshale İyi Gelir mi?

Buscopan, hem spazm giderici hem de ağrı kesici etkiye sahip antikolinerjik bir ilaçtır. Hiyosin-N-butil bromür etken maddesini içerir. Buscopan Plus ise ekstradan parasetamol ihtiva eder, bu yüzden Buscopan’a göre daha güçlü bir ağrı kesicidir. Her ikisi de sindirim sisteminin rahatlamasına yardımcı olur. Hem mide, bağırsaklar, idrar kesesi, idrar yolları ve safra kanallarındaki kaslarda oluşan ani ve şiddetli kas kasılmalarının hem de hissedilen ağrının giderilmesinde etkilidirler. Bu özellikleri sayesinde Buscopan ishale de iyi gelebilmektedir.

Antikolinerjik İlaç Nedir, Ne İçin Kullanılır?

Antikolinerjikler, birçok rahatsızlığın tedavisinde kullanım alanı bulan ilaç grubudur.

Baş dönmesi ve uykusuzluk problemlerinde,

Bulantı, kusma, taşıt tutmalarına karşı,

Antipsikotik ilaçların yan etkilerine karşı,

Peptik ülser, ishal, pilor spazmı, divertikülit, ülseratif kolit gibi sindirim sistemi hastalıklarında,

Sistit, üretrit ve prostatit gibi idrar yolu hastalıklarında,

Astım, KOAH (kronik obstrüktif akciğer hastalığı) ve kronik bronşit gibi solunum problemlerinde antikolinerjik ilaçlardan faydalanılmaktadır.

İshale Ne İyi Gelir?

İshal, tüm bireylerin yaşamları boyunca birçok kez karşı karşıya kaldığı sağlık sorunlarından biridir. Sürekli olarak tuvalete gitme ihtiyacı oluşturması nedeniyle günlük yaşamı ve iş yaşamını oldukça zorlaştırır. Tek başına bir enfeksiyondan veya beslenmeden kaynaklanabileceği gibi daha farklı bir hastalığın belirtisi olarak da görülebilmektedir. O yüzden uzun süreli ishali olanlar ya da sık sık ishal olanlar, mutlaka bir doktora görünmelidirler. Bunun dışında nadir olarak ishal sorunu yaşayan bireyler ise ishale karşı evde doğal çözüm yöntemleri deneyebilirler.

  • Patates haşlaması veya patates püresi,
  • Ev yapımı yoğurt ve ayran,
  • Pirinç çorbası, kefir,
  • elma, muz ve havuç ishale iyi gelir.

Ayrıca şiddetli ve uzun süreli ishal, sıvı ve elektrolit kaybına neden olabilmektedir. Bu durumda kişide aşırı susuzluk, daha az idrara çıkma, kas krampları, koyu renkli idrar, yorgunluk, gözlerde kısılma, tansiyon düşüklüğü, baş dönmesi, bilinç bulanıklığı, bilinç kaybı ve sinirlilik hali olabilir. Direkt olarak eczaneden satın alabileceğiniz gibi evde de sıvı ve elektrolit kaybını önlemek için ORS (Oral Rehidratasyon Sıvısı) hazırlayabilirsiniz.

ORS hazırlamak için ilk önce 1 litre suyu kaynatın ve soğumasını bekleyin. Daha sonra bu suya 1 yemek kaşığı kadar toz şeker ve 1 tatlı kaşığı kadar da tuz ekleyerek iyice karıştırın. İshal olduğunuz zaman bu karışımı hazırlayın ve her tuvalete çıktıktan sonra bu karışımdan 1 çay bardağı kadar için.

Ayrıca bakabilirsiniz: İshali Anında Şıp Diye Kesen 4 Harika Bitkisel Yöntem

Bu makale de ilginizi çekebilir: Kahve İshale İyi Gelir mi?

Buscopan ishale iyi gelir mi? Siz de bu konuya dair düşünce, deneyim ve önerilerinizi yorum kısmından paylaşabilirsiniz…