Balık Yağı Depresyona İyi Gelir mi?

Kasım 28, 2022 Yazarı Pollster 0
balık yağı depresyona iyi gelir mi

Balık yağı depresyona iyi gelir mi? Balık yağı strese iyi gelir mi? Omega 3 depresyona iyi gelir mi? Balık yağı zihin açar mı? Balık yağı beyne iyi gelir mi? Omega 3 sinirlere iyi gelir mi? Balık yağı sakinleştirir mi? Balık yağı hapı depresyona iyi gelir mi? Omega 3 strese iyi gelir mi? Balık yağı anksiyeteye iyi gelir mi? Ve benzeri gibi pek çok soru, ruhsal problemler yaşayan ve depresyonla mücadele eden kişiler tarafından sıkça sorulmaktadır.

Balık Yağı Depresyona İyi Gelir mi?

Balık tüketimi ile ruh sağlığı arasındaki ilişkiyi inceleyen uzmanlar, düzenli bir şekilde balık yemenin depresyona karşı koruma sağladığını belirtmektedirler. Araştırmalar yeteri kadar balık tüketenlerde depresyon riskinin yüzde 17 azaldığını göstermiştir. Bu durum, balıktaki yağ asitlerinin çeşitli açılardan beyin faaliyetleri için önemli olmasıyla açıklanmaktadır. Balık ve balık yağı takviyeleri sinir sistemi ve beyin üzerinde pozitif etki göstererek depresyona karşı iyi gelebilmektedirler.

Omega 3 Depresyona İyi Gelir mi?

Omega 3, vücut için gerekli olan ama vücutta üretilemeyen ve mutlaka dışarıdan alınması gereken bir tür yağ asididir. Balık yağı ile Omega 3 aynı şeyler değildir. Omega 3 yağ asitleri genelde balık yağından elde edilseler de balık dışındaki besinsel kaynaklarda da mevcutturlar. Depresyona karşı etkili besinler içerisinde en önemlilerden biri omega 3 besin takviyeleridir. Klinik araştırmalar, farklı ilaç tedavilerine rağmen semptomları hafiflemeyen hastalarda bile depresyona karşı Omega 3 takviyesi kullanmanın son derece olumlu etkileri olduğunu göstermektedir.

Balık Yağının Faydaları Nelerdir?

Balık yağı genellikle uskumru, ton balığı ve ringa balığı gibi yağlı balıklardan elde edilen bir yağ türüdür. Omega-3 yağ asitlerinden zengin olması nedeniyle günümüzde besin takviyesi olarak kullanımı oldukça yaygındır. Besin takviyesi olarak sıvı ve tablet formlarında bulunmaktadır. Balık yağı hipertrigliseridemi ve kardiyovasküler hastalıkların önlenmesinden dikkat eksikliği, anksiyete bozukluğu gibi sinirsel rahatsızlıkların tedavisine kadar kullanım alanı bulan bir besin desteğidir.

Balık yağı;

  • Kalp ve damar hastalıklarına karşı korur.
  • Kan basıncını düzenler, yüksek tansiyona iyi gelir.
  • Kan trigliserit düzeylerinin iyileşmesine, iyi kolesterol olarak adlandırılan HDL kolesterolün yükselmesine katkıda bulunur.
  • Karaciğer yağlanmasını önlemeye yardımcıdır.
  • Bilişsel fonksiyonları güçlendirir.
  • Ruhsal hastalıklardan korunmaya katkı sağlar.
  • Kemik sağlığını destekler.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir, iltihaplanmayı azaltır.
  • Göz sağlığına faydalıdır.
  • Regl ağrılarına iyi gelebilmektedir.

Ayrıca bakabilirsiniz: Omega 3 Nedir? Omega 3’ün Faydaları Nelerdir?

Bu makale de ilginizi çekebilir: Kabak Çekirdeği Kıl Kurduna İyi Gelir mi?

Balık yağı depresyona iyi gelir mi? Siz de bu konuya dair düşünce, deneyim ve önerilerinizi yorum kısmından paylaşabilirsiniz…