İshale Ne İyi Gelir?

Ekim 1, 2021 Yazarı Pollster 0
ishale ne iyi gelir

İshale ne iyi gelir, ishali en çabuk ne keser, evde ishale ne iyi gelir gibi sorular ilaç kullanmak istemeyen ve bu problemi doğal yöntemlerle çözmeye çalışan kişilerin sorabileceği sorulardır.

Evde İshal Tedavisi

İshal, bağırsak hareketinin akıcılık ve sıklığında artış olmasıdır. İshal tedavisinde sıvı alımı son derece önemlidir. Çünkü dışkı ile atılan fazla miktardaki sıvı kişide tansiyonun düşmesine, halsizliğe ve hipotermiye sebep olabilir. Dışkı ile kaybedilen sodyum gibi elektrolitler bilinç durumunda bozulmaya yol açabilmektedir. Kısacası ishal deyip geçmemek gerekir. Aksi takdirde hayatı tehdit eden sorunlarla da karşılaşılabilir. Hafif ve orta dereceli ishal, basit ve kolay çözümlerle evde tedavi edilebilir. İleri derecedeki ağır ishaller için doktora başvurulmalıdır.

İshale Ne İyi Gelir?

» Probiyotik

Sindirime yardımcı olan, herhangi bir yan etki oluşturmayan sağlıklı bakterilerdir. İshali hızla iyileştirir. Ayrıca antibiyotikle ilintili ishali önlemeye yardım eder. Probiyotikler eczanelerden temin edilebileceği gibi ayran ve kefir gibi ürünlerde de doğal olarak bulunmaktadır.

» Yeşil Muz

İshal tedavisi için kullanılmaktadır. Günde iki üç tane yiyebilirsiniz.

» Elma Sirkesi

Bakterilerin sebep olduğu ishalin tedavisinde etkilidir. Bir çay kaşığı elma sirkesini bir bardak su ile seyreltip, ishal geçene kadar günde iki defa tüketebilirsiniz.

» Zerdeçal

İshal tedavisine yardımcı olur. Bir tatlı kaşığı zerdeçalı, sıcak su veya çayla karıştırarak tüketiniz. Zerdeçalı yemeklere baharat olarak da ekleyebilirsiniz. Zerdeçal takviyelerini sadece, bir doktora danıştıktan sonra tüketiniz. Aşırı tüketmeyiniz.

» Oral Rehidratasyon Sıvıları

Oral rehidratasyon solüsyonları vücuttan kaybolan su ve elektrolitlerin (tuzların), tekrar yerine konmasını sağlar. Bu nedenle ishalde hayat kurtarıcıdır. İshal başlar başlamaz bu karışımın verilmesi tedavide büyük önem taşır. Eczanelerden temin edebilirsiniz. Bunlar ishali yavaşlatmaya yardımcı olurlar. Vücudun sodyum ve su seviyelerini yeniden dengelemeye yardımcı olan ve böylece sindirim işlevlerini geliştiren tuz, su ve glikoz karışımlarıdır. Evde kendiniz de yapabilirsiniz: Yarım çay kaşığı tuzu ve 6 çay kaşığı şekeri, 1 litre suya karıştırarak tüketebilirsiniz.

» Çinko

Ani gelişen ishalleri önler, böylece atakların şiddetini ve süresini azaltır. Yulaf, fındık, maya, fasulye ve istiridye gibi çinko içeren yiyecekleri tüketebilirsiniz.


Ayrıca bakabilirsiniz: İshal Ne Zaman Tehlikelidir?

Bu makaleye de göz atabilirsiniz: Kola İshali Keser mi?

Siz de evde ishal tedavisi hakkındaki düşüncelerinizi, deneyimlerinizi, en etkili bulduğunuz ve bildiğiniz diğer yöntemleri yorum kısmından paylaşabilirsiniz…

Son Düzenlenme: 11 Ocak 2024