Ustura Vurulan Saça Sarımsak Sürmek

Ekim 3, 2021 Yazarı Anketor 0
ustura vurulan saça sarımsak sürmek

Kellik, saçların zayıflaması çoğu kişinin yaşadığı bir sorundur. Estetik açıdan insanlar saçlarına önem verir. Saçlarında dökülme ve zayıflama olan kişiler öncelikle doğal yöntemlerle bu soruna çare ararlar. Usturaya vurulan saça ne sürülür, ustura vurulan saça sarımsak sürmek saç çıkarır mı, saça sarımsak sürmek iyi gelir mi, sarımsak saç diplerine sürülür mü, sarımsak saça kaç günde bir sürülür ve saça sarımsak sürmenin zararları var mıdır gibi sorular, bu kişilerin en çok cevabını aradığı sorulardır.

Saç Köklerine Ne İyi Gelir?

Evde kolaylıkla bulunan ve saça iyi gelen bitkilerden bazıları şunlardır.

  • Lavanta
  • Soğan
  • Isırgan Otu
  • Sarımsak
  • Çam Terebentin
  • Aloe Vera
  • Nane

Bu yazımızda, ustura vurulan saça sarımsak sürmek  saç uzatır mı sorusuna cevap vermeden önce sarımsağın saça iyi gelip gelmediğine bakacağız.

Sarımsak Saça İyi Gelir mi?

Sarımsak içerisinde bulunan vitamin ve mineraller saç sağlığı için oldukça önemlidir. Bol miktarda kalsiyum barındıran sarımsak, saçın uzamasında oldukça etkilidir. Sarımsak, saç sağlığı için önemli olan B-6 ve B-1 (tiamin), C vitamini açısından iyi bir kaynaktır. C vitamini saçları kırılmalardan korumaktadır.  Ayrıca  bünyesinde sülfür barındıran sarımsak, saç için gerekli olan keratinin üretilmesini de sağlar. Selenyum ise E vitamini ile birlikte çalışarak saç sağlığını iyileştirir.

Saça Sarımsak Kürü Haftada Kaç Kez Uygulanır?

Bal ve sarımsaktan yapacağınız karışımı haftada saçlarınıza  2 veya 3 defa uygulayabilirsiniz. Hazırladığınız kürü  saçınızın diplerine iyice yedirip 20-25 dakika bekledikten sonra saçlarınızı yıkayın. Sarımsak saç köklerinizin uyarılmasını, zayıf saçlarınızın uzamasını sağlar. Bal da saç köklerinizi güçlendirir ve saçların ihtiyacı olan nemi sağlar.

Sarımsak Saç Kökünü Yakar mı?

Saç kırana yakalandığınız an kafanızda bozuk metal para büyüklüğünde alanlarda saçlar dökülür. Bu bölgelerde kıl kökleri bir süre saç üretemez. Eczacıların da oluşturup sattıkları içerisinde sarımsak özünün de yer aldığı karışımlar bu bölgelere sürüldüğünde  zamanla bu bölgedeki deri kabuk bağlar ve dökülür ve ardından saçlar uzar.  Alacağınız bu karışımlar belki içinde inceltici olduğundan aynen uyuz ilacı gibi deri altına nüfus ediyorlar. Bu nedenle tahriş ve acı hissi oluşmaktadır. Sarımsak içerisinde tahriş edici maddeler bulunmaktadır. Bu sayede sürülen bölgelerde bir nevi tahriş oluşturarak kıl köklerini uyarmaktadır.

Ustura Vurulan Saça Sarımsak Sürmek

Ustura vurulan saça sarımsak sürmek usturasız saça göre daha fazla tahriş ve acı verir. Bu nedenle, kafayı usturaya vurdurduktan hemen sonra değil de bir kaç gün sonra badem yağlı veya ballı sarımsak kürü kullanılması daha uygun olsa gerek.

Ayrıca bakabilirsiniz: Saç Dökülmesine Ne İyi Gelir?

Bu makale de ilginizi çekebilir: Kepek İçin Doğal Çözüm Yolları Nelerdir?

Usturaya vurulan saça sarımsak sürmek işe yarıyor mu yaramıyor mu deneyenler bilir. Saça sarımsak kullananlar yorumlarını paylaşırsa denemeyenler için yararlı olacaktır…