Bira İshale İyi Gelir mi?
Ekim 5, 2021İshal nasıl geçer, ishali hemen ne geçirir, ishale ne iyi gelir soruları gibi bira ishale iyi gelir mi sorusu da sıkça sorulmaktadır. Peki gerçekten de bira ishale iyi gelir mi?
Bira İshale İyi Gelir mi?
Bira gibi alkollü içecekler ishale iyi gelmez. Üstelik kullanan kişinin ishal olmasına dahi sebep olabilmektedirler.
İshal, alkol gibi idrar söktürücü maddelerin sebep olabildiği bir durumdur. Aynı zamanda alkol almak, bağırsaklardaki sıvıların sindirilmesini önleyici özelliğe sahiptir. Alkolikler üzerinde yapılan çalışmalar, düzenli alkol kullanımının bağırsakların su ve sodyumu sindirme özelliğini zayıflattığını ve böylece alkolün ishale sebep olma ihtimalini artırdığını göstermiştir.
Alkol, susuzluğu artıran bir sıvı olduğu için alkol aldığınız zamanlarda sıvı tüketiminiz artış gösterir. Ayrıca mide ve bağırsaklarınızda bulunan ve besinleri sindirmenize yardımcı olan kasları da etkiler. Bu da besinlerin vücudunuzda kaldığı süreyi azaltır ve alkolle birlikte tükettiğiniz besinler de hızlı bir şekilde dışarı atılmak durumunda kalır.
Bira Nedir?
Bira, dünyada bilinen en eski ve kullanılan en yaygın alkollü içeceklerden biridir. Bu yüzden su ve çaydan sonra en popüler olan üçüncü içecek konumundadır. Bira tahıldan üretilmektedir. Yaygın olarak malt arpa kullanılır ama buğday, mısır ve pirinç de kullanılan ürünler arasındadır. Yapım aşamasında oluşan şıra içerisindeki nişastanın fermantasyonu sonucu, etil alkol ve karbondioksit açığa çıkar.
Alkolün Sindirimi
Öncelikle yiyecekler ilk olarak ağzımızda, daha sonra da midemizde parçalanırlar. Ve son olarak besin değeri olan maddeler ince bağırsağımızdan geçerek kanımıza karışırlar. Öte yandan alkol, bu adımların bazılarını es geçerek ilk olarak midemize iniş yapar ve burada alkolün %20’si sindirilir. Kalan kısmı ince bağırsağa yol alır ve burada geri kalan kısmı sindirilerek karaciğere gönderilir. Karaciğerde metabolize edilen alkolün geri kalanı ise kana karışır. Bu yüzden alkol vücuttaki tüm organları etkiler.
Alkolün Etkileri
Kana karışan alkol, tüm organlar gibi beyni de etkiler. Bu sebeple sendelemeye ve konuşmakta güçlük yaşamaya başlarsınız. Ayrıca alkol, hipofiz bezinizde bulunan ve böbreklerden su geri emilimini artıran antidiüretik hormonun salınımını baskılar. Bunun anlamı, vücudunuzun normalde dengeli olan su miktarının değiştiği ve sindirilemeyen sıvıların atılmaya başlayacağıdır.
Ayrıcı bakabilirsiniz: Alkol Bağırsak Sağlığını Bozuyor
Bu makale de ilginizi çekebilir: Buscopan İshale İyi Gelir mi?
Sizce bira ishale iyi gelir mi? Bu konu hakkındaki düşünce, deneyim ve önerilerinizi yorum kısmından paylaşabilirsiniz…