Sinüzit Nasıl Geçer?
Ekim 3, 2021Sinüzite ne iyi gelir bitkisel? Sinüzit nasıl geçer evde tedavi? Sinüzit nasıl geçer bitkisel tedavi? Ve benzeri gibi pek çok soru, sinüzitten kurtulmak isteyen kişiler tarafından sık sık sorulmaktadır.
Sinüzit Nasıl Geçer, Evde Ne Yapabiliriz?
» Sarımsak
Sert mukusu çözerek burun geçişlerini açmaya yardımcı olur ve böylece sinüslerin boşalmasını kolaylaştırır. Ayrıca, güçlü antibiyotik ve bağışıklık artırıcı özellikler sergiler ve bunların tümü iyileşme sürecini hızlandırır. Kaynar suya 2-3 diş ince kıyılmış sarımsak ekleyin. Başınızı bir havlu ile örtün ve bu sarımsakla demlenmiş suyun buharını 5 dakika boyunca soluyun. Bu işlemi günde birkaç defa tekrarlayın. Ayrıca günde 2-3 diş taze sarımsak yiyebilirsiniz veya yemeklerde sarımsak kullanabilirsiniz.
» Yaban Turpu
Fazla mukusun çözülmesine ve ortadan kaldırılmasına yardımcı olur. Doğal antibiyotik özellikleri bağışıklık sistemini güçlendirir ve hızlı iyileşme sağlar. Bir büyük yaban turpunu rendeleyin ve bir kavanoza aktarın. Üzerine 1 limon suyu ve 1 yemek kaşığı çiğ bal ekleyin. Kavanozu kapatın ve yirmi dört saatliğine bir kenara koyun. Mukus akışını artırmak amacıyla bu karışımdan, günde birkaç defa 1 çorba kaşığı tüketin. Diğer bir yol ise, tadı yumuşak olana kadar ağza bir tutam taze rendelenmiş yaban turpu koymak ve sonra bunu yutmaktır. Bunu günde birkaç defa yapabilirsiniz.
» Çemen Tohumu
Mukoza zarlarının temizlenmesini destekleyerek, sinüslerden aşırı salgıların boşalmasına yardımcı olur. Ek olarak çemen otu tohumları, mukus üretiminin azaltılmasına da yardımcı olur. Bir bardak suya 2 çay kaşığı çemen otu tohumu ekleyin. Su seviyesi yarıya düşene kadar çözeltiyi kaynatın. Sıvıyı süzün ve sonra bu çözeltiyi küçük yudumlarla için. Bunu, günde 2-3 defa tekrarlayabilirsiniz. Hamilelik sırasında çemen otu tohumu alınmamalıdır!
» Kekik Yağı
Sinüzitin altında yatan sebebi ortadan kaldırmaya yardımcı olabilecek çok güçlü özelliklere sahiptir. Burun boşluklarındaki iltihaplanmanın giderilmesinde de etkilidir. Günde iki defa dil altına birkaç damla kekik yağı damlatabilirsiniz. Diğer bir seçenek ise 2-3 damla kekik yağının 1 bardak su veya meyve suyuyla karıştırılmasıdır. Bu suyu günde 1 veya 2 defa içebilirsiniz. Ayrıca bir tencere su kaynatıp birkaç damla kekik yağı ekleyerek buharını 5 dakika boyunca soluyabilirsiniz. Bunu günde iki üç defa tekrarlayabilirsiniz.
» Çörekotu
Sinüzit için etkili bir tedavi olarak şiddetle tavsiye edilmektedir. İltihabı, tıkanıklığı ve diğer şikayetleri hafifletmeye yardımcı olur. Çörekotu yağı kullanımı, sinüslerin ve solunum yollarının iltihaplanmasını önleyebilir. Aynı zamanda nezle, burun tıkanıklığı, baş ağrısı, boyun ağrısı, kulak ağrısı ve diş ağrısı gibi sinüzitin klinik şikayetlerinden muzdarip olan hastalara da yardımcı olabilir. Temiz bir mendile birkaç damla çörekotu yağı koyun. Tıkanıklığı azaltmak ve mukus akışını artırmak için kokuyu düzenli aralıklarla içinize çekin. Diğer bir seçeneğe göre ise 1 çay kaşığı kavrulmuş ve ezilmiş çörekotu ile 1 yemek kaşığı bal karıştırılır. Bu karışımı günde 2 veya 3 defa yiyebilirsiniz.
» Bromelain
Ananasların sapında bulunan bir proteindir. Sinüzitli çocuklarda faydalı olduğu bulunmuştur. Sinüzitten kaynaklanan nazal geçişlerdeki şişliği azaltmada etkilidir ve böylece iyileşme sürecini hızlandırır. Ağızdan alınacak bromelain dozu, günlük 500-2000 mg arasında olmalıdır. Takviye almanın yanı sıra, diyete ananas ekleyebilirsiniz.
Buhar Soluma, Tuzlu Solüsyon, Kırmızıbiber, Nemlendirici.
Ayrıca bakabilirsiniz: Sinüzit Nedir, Sinüzitin Belirtileri ve Sebepleri Nelerdir?
Sinüzit nasıl geçer? Siz de bu konu hakkındaki düşünce, deneyim ve önerilerinizi yorum kısmından paylaşabilirsiniz…
Son Düzenlenme: 13 Ocak 2024