Süt Sabah mı İçilir Akşam mı?
Ekim 13, 2021Süt sabah mı içilir akşam mı? Çocuklar sütü ne zaman içmeli? Süt nasıl içilirse faydalı olur? Süt ne zaman içilirse faydalı olur? Kaç yaşına kadar süt içilirse faydası olur? Süt ne zaman içilmeli? Ve benzeri gibi birçok soru, süt içmeyi seven ve sütü hayatında etkin bir şekilde tüketmek isteyen kişiler tarafından sıkça sorulmaktadır.
Süt Sabah mı Akşam mı İçilir?
Bu sorunun cevabı sütten beklediğiniz etkiye göre değişebilmektedir. Eğer süt içerek zayıflamak istiyorsanız, gündüzleri yemeklerden önce bir çay bardağı kadar içmeniz faydalı olacaktır. Böylece süt sizi tok tutarak iştahınızı kesecek ve fazla yemek yemenizi engelleyecektir.
Akşamları yemekten sonra veya sabah aç karnına bir bardak süt içmeniz, bağırsaklarınızı hareketlendirir. Ayrıca süt, içerdiği laktik asit sayesinde yorgun hissetmenize neden olur ve gece iyi bir uyku çekmenize yardımcı olur. Ancak süt tüketimini abartmamak gerekir; özellikle de akşamları çok fazla süt tüketmek, kilo alımına neden olabilmektedir.
Süt Nasıl İçilirse Faydalı Olur?
Aslında sütü, sağıldıktan hemen sonra ılık bir şekilde tüketmek gerekir. Ne yazık ki günümüzde bu, pek mümkün olmamaktadır. Besin değerlerinin korunması açısından sütün kaynamaması gerekmektedir. Çünkü yüksek sıcaklık, sütün doğal yapısının bozulmasına ve tüketen kişiye sağlayacağı faydanın düşmesine neden olur. Sütü; vücut sıcaklığına yakın olan, otuz beş ila kırk santigrat derecede uzun süre ısıtarak tüketmek daha faydalı olacaktır.
Çocuklara Süt Ne Zaman İçirilmeli?
Bebeklere ilk altı ay sadece anne sütü verilmelidir. Bir yaşına kadar da inek sütüne başlanmaması önerilmektedir. Bir yaşından sonra bebek, inek sütünü sindirmeye hazır hale gelir. İnek sütü; kalsiyum, fosfor ve çinko bakımından zengin olan içeriği ile; bebeğin diş, kemik ve kas gelişimi için önemli bir besin kaynağıdır.
Kaç Yaşına Kadar Süt İçilirse Faydası Olur?
Hızlı büyümenin gerçekleştiği dönemlerde vücuda yeterli miktarda kalsiyum alınması önem taşır. Bu nedenle çocukların bebeklik döneminden başlayarak, ergenliğin bitimine kadar; öngörülen miktarlarda süt içmeleri gerekir. Ergenlik döneminde yeterli kalsiyum alınması, yetişkinlik ve yaşlılık dönemine güçlü kemik yapısı ile girilebilmesini mümkün hale getirir.
Yetişkinlerde tüketilen süt ise; vücudun ihtiyaç duyduğu kalsiyum, D vitamini ve diğer minerallerin karşılanmasında etkilidir. Bu sayede süt; özellikle de yaşlı kişilerde kemik yapısını destekleyerek, kemiklerin kırılma riskini düşürür.
Kısacası süt tüketimini yaşa göre sınırlandırmak doğru değildir. Zira süt; zengin içeriği ile her yaşta sağlığımız için faydalıdır. Ancak bazı durumlarda süt tüketiminde dikkatli olmak ve bazı hastalıklarda sütün tüketiminden kaçınmak gerekebilir.
Ayrıca bakabilirsiniz: Sütün Faydaları Nelerdir, Süt Neye İyi Gelir?
Bu makale de ilginizi çekebilir: Sabah Aç Karnına Süt İçmek Zararlı mı?
Sizce süt sabah mı içilir akşam mı? Düşünce, deneyim ve önerilerinizi yorum kısmından paylaşabilirsiniz…