Pekmez Kabızlığa İyi Gelir mi?

Mayıs 8, 2022 Yazarı Pollster 0
pekmez kabızlığa iyi gelir mi

Pekmez kabızlığa iyi gelir mi? Üzüm pekmezi kabızlığa iyi gelir mi? Pekmez kabızlık için nasıl kullanılır? Pekmez bağırsakları çalıştırır mı? Yoğurt pekmez kabızlığa iyi gelir mi? Tahin pekmez kabızlığa iyi gelir mi? Kabızlığa hangi pekmez iyi gelir? Keçiboynuzu pekmezi kabızlığa iyi gelir mi? Keçiboynuzu özü kabızlığa iyi gelir mi? Dut pekmezi kabızlığa iyi gelir mi? Kayısı pekmezi kabızlığa iyi gelir mi? Kabızlığın nedenleri nelerdir? Ve benzeri gibi pek çok soru, kabızlık şikayetinden kurtulmak isteyen kişiler tarafından sıkça sorulmaktadır.

Pekmez Kabızlığa İyi Gelir mi?

Pekmezin faydaları saymakla bitmez. Pekmez, mineral ve vitamin deposu olması sebebiyle oldukça sağlıklı bir besindir. Protein, fosfor, magnezyum ve demir bakımından zengindir. Sahip olduğu yüksek magnezyum seviyeleri sayesinde pekmez, kabızlığa iyi gelmektedir. Pekmez, sindirim sisteminin düzenli bir şekilde çalışmasına yardımcı olur ve bu sayede hem kabızlığa hem de ishale iyi gelir. İçeriğindeki yüksek miktarlardaki demir, vücudun enerji depolamasına yardımcı olduğundan kabızlığın önlenmesinde etkilidir.

Kabızlık İçin Pekmez Nasıl Kullanılır?

Yatmadan önce bir çorba kaşığı kadar pekmez kabızlığınızı hafifletir. Ayrıca kabızlığı önlemek için pekmezi tahinle ya da yoğurtla karıştırarak da tüketebilirsiniz. Kabızlığı gidermek için sabahları 1 yemek kaşığı keçiboynuzu pekmezini 1 çay bardağı ılık suyla karıştırarak tüketebilirsiniz.

Diyabet hastaları şekerli gıda olması sebebiyle pekmez tüketirken dikkatli olmalıdırlar. Ayrıyeten aşırı miktarda pekmez tüketimi de ishale neden olabilmektedir.

Kabızlığa Hangi Pekmez İyi Gelir?

Üzüm pekmezi mideyi ve bağırsakları güçlendirir. Sindirim sisteminin hızlı çalışmasını sağlayarak kabızlık ve hazımsızlık sorunlarına iyi gelir.

Keçiboynuzu pekmezi, ihtiva ettiği selüloz sayesinde hem bağırsaklar için hem de gastrit için faydalıdır. Kabızlık ve ishalin geçmesini sağlarken şişkinliği önler. Ayrıca bağırsaklarda oluşan parazitleri de azaltır.

Dut ve kayısı pekmezleri de sindirim sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlarlar ve bu sayede kabızlık problemlerine iyi gelirler.

Kabızlık Neden Olur?

  • Yeteri kadar sıvı ya da lifli besin tüketilmemesi
  • Stres, hareketsiz yaşam, dışkılamayı ertelemek
  • Yanlış ve sağlıksız beslenmek
  • Birtakım ilaçların yan etkileri
  • Hemoroit

Ayrıca fazla miktarda süt ürünü tüketmek de bazı bünyelerde kabızlığa neden olabilmektedir.

Huzursuz bağırsak sendromu, hipotiroidizm, multipl skleroz, Parkinson hastalığı ve kolon kanseri gibi hastalıklar da kabızlığa neden olabilmektedir. Bu nedenle uzun süren kabızlık şikayetleri için mutlaka bir doktora başvurulmalıdır.

Kabızlığa Ne İyi Gelir?

  • Bol sulu ve lifli besinler
  • Armut, kayısı, incir, erik, muz
  • Yulaf, zeytinyağı, rezene çayı
  • Beyaz lahana, pırasa, yoğurt
  • Cin biberi turşusu, kahve, kola

Ayrıca bakabilirsiniz: Kabızlığa Anında Çözüm Olan 12 Doğal Besin

Bu makaleye de göz atabilirsiniz: Pekmez Kansızlığa İyi Gelir mi?

Pekmez kabızlığı giderir mi? Siz de bu konu hakkındaki düşünce, deneyim ve önerilerinizi yorum kısmından paylaşabilirsiniz…